De omgeving

Twente staat vooral bekend om de mooie natuur, de gezelligheid, de rust en de ruimte. Buitenrecreatie, funshoppen en uitgaan: hier vind je het complete pakket. Kom ook genieten van al het moois wat deze streek te bieden heeft. Na een vakantie in Twente wil je nog maar een ding: terugkeren!

Lees verder

Wist je dat Twente 10.820 kilometer aan fiets-, MTB-, wandel-, auto- en ruiterroutes rijk is?

Sportief op stap in Twente

In de mooie heuvelachtige omgeving van Twente is het heerlijk fietsen, wandelen, paardrijden en golfen. Het gebied leent zich uitstekend voor stoere en sportieve activiteiten! Wist je dat Twente 10.820 kilometer aan fiets-, MTB-, wandel-, auto- en ruiterroutes rijk is?

Lees meer over

‘Heidevelden, glooiende bossen en rietlandschappen’

UNIEK LANDSCHAP

Het bijzondere landschap van Twente is gevormd door stuwwallen die tijdens de voorlaatste ijstijd ontstaan zijn. Het glooiende landschap is daarvan het gevolg. De vele houtwallen, esranden en singels die je hier tegenkomt zijn ooit door boeren en grondeigenaren aangelegd als erfafscheiding en dragen in belangrijke mate bij aan de uitstraling van het afwisselende gebied.

Houtwallen en singels zijn lange stroken grond begroeid met struiken en bomen: ze vormen voor veel dieren een netwerk van verbindingswegen tussen natuurgebieden. Bovendien zoeken vogels er graag beschutting en bouwen ze er hun nesten.

Lees meer over de natuur

Een avondje lachen, gieren, brullen of genieten van mooie muziek? Dat kan prima in Twente

Cultuur snuiven

Twente kent een rijk cultureel aanbod. De regio is rijk aan musea, theaters, ateliers, monumenten en erfgoed. Een pareltje is Rijksmuseum Twenthe met de rijkste kunstcollectie van Oost-Nederland. Je vindt hier wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

Een avondje lachen, gieren, brullen of genieten van mooie muziek? Dat kan prima in het ZINiN Theater, in het hart van Nijverdal.

Dorstige types kunnen een rondleiding volgen van 2,5 uur in de Grolsch Brouwerij in Enschede (toepasselijk adres: Brouwerslaan 1). Ontdek er alles over het bekende bier, de historie en de bekende beugelfles. Proost.

Onze laatste tip: Movie Unlimited in Almelo. Tijdens de film heb je een eigen tafeltje met een rode knop. Wanneer je daarop drukt, komt er een medewerker tijdens de film jouw bestelling opnemen. Na die tijd nog even napraten en (door)borrelen is geen probleem: in de naaste omgeving bevinden zich veel gezellige kroegen en terrassen.

Lees meer over cultuur