WANDELEN LANGS DE MOOISTE PLEKKEN

Wandelen is de ideale manier om in contact te komen met de natuur van Twente. Heidevelden, weilanden, bossen, beekjes en glooiende akkers wisselen elkaar af en zorgen voor een gevarieerd decor. In het boekje de ‘De mooiste netwerkwandelingen Twente’ vind je vijftien wandelingen tussen de 6 en 14 km langs de mooiste gebieden in de regio. Zelf een route plannen is natuurlijk ook mogelijk. Dat kan over één van de beschikbare regionale wandelnetwerken of vrij over alle wandelpaden.  Kijk op Routenetwerk twente voor meer informatie.

Ook leuk zijn de verschillende themawandelingen die er zijn ontwikkeld. Trek eens de wandelschoenen aan voor route Diepenheim (9 km). De wandeling voert je langs het eeuwenoude landgoed Weldam, één van de grotere landgoederen van Oost-Nederland. Ook passeer je Diepenheim, het kleinste stadje van Twente. Klik op onderstaande button voor meer leuke themawandelingen, zoals de Boeskoolroute of de Smokkelroute.

Route vinden op Wandelnet

Wist je dat Twente 10.820 kilometer aan fiets-, MTB-, wandel-, auto- en ruiterroutes rijk is?

Stap op de fiets!

Het gevarieerde landschap en het goed uitgebouwde netwerk van fietspaden maken van Twente een populaire fietsregio. Mountainbikers, wielrenners en dagjesfietsers: voor iedereen zijn er prachtige tochten te maken. Een interessante route is bijvoorbeeld ‘Plaatsen van herinnering’: een tocht van ongeveer 30 kilometer langs talloze historische plekken met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.

Onderweg kom je 33 punten tegen waar in de periode 1940-1945 een belangrijke gebeurtenis plaatsvond of die herinneren aan mensen die het verdienen herinnerd te blijven. De fietsroute wordt onder andere verspreid via de VVV-kantoren in Losser en De Lutte.

Voor de sportievelingen is MTB-route Twickel een aanrader. Een tocht langs statige landhuizen, glooiende akkers, bossen en heidenvelden. De route van 70 km is goed te doen voor mountainbikers van elk niveau. Misschien kom je onderweg voormalig topschaatser Erben Wennemars wel tegen op zijn MTB-fiets. Hij toert namelijk het liefste door Twente en Salland.

BEKIJK DE MTB-ROUTESBEKIJK DE FIETSROUTES

Misschien kom je onderweg voormalig topschaatser Erben Wennemars wel tegen op zijn MTB-fiets. Hij toert namelijk het liefste door Twente en Salland.

IN GALOP

Houd je van de natuur en vind je het leuk om paard te rijden? Het Paardrijnetwerk Twente brengt je via de mooiste routes op de meest fantastische plekken. Jouw route bepaal je helemaal zelf: noteer de nummers van de knooppunten waar je langs wilt rijden en volg de wit-bruine bewegwijzering van knooppunt naar knooppunt. Een leukere manier om Twente te ontdekken is er niet.

Een buitenrit te paard is namelijk de ultieme manier om te ontspannen in de natuur.  Wil je graag onder begeleiding een buitenrit maken door het Twentse landschap? Dan ben je bij manege de Barlo aan het juiste adres. Beheers je de basis van het paardrijden en kun zelfstandig draven en galopperen, dan kan je hier een buitenrit maken. Heel speciaal is de oversteek door het riviertje de Regge: bij een hoge waterstand zullen de dieren naar de overkant zwemmen: een unieke belevenis!

KIJK OP PAARDRIJNETWERK TWENTE

Het Paardrijnetwerk Twente brengt je via de mooiste routes op de meest fantastische plekken. Jouw route bepaal je helemaal zelf.

BALLETJE SLAAN

Zin in een rondje golf? In het prachtige Twentse coulisselandschap ligt Golfclub Driene, een parkbaan met met veel oude bomen. Voor wie het spelletje nog (beter) onder de knie wil krijgen: je kunt hier kennismakingslessen volgen en ook een clinic behoort tot de mogelijkheden.

Op het prachtige landgoed Twickel ligt de 18-holes golfbaan van de Twentsche Golfclub, opgericht in 1926. Wil je wat onderdelen van jouw spel verbeteren, maak dan gebruik van de aanwezige oefenholes. Want zeg nou zelf: de vakantie is toch het beste moment om aan je swing te werken en je putts te perfectioneren?

Of je nu wel of geen ervaring hebt, bij Pitch&Putt Golf in Diepenheim kun je altijd een aan de slag. Na een korte instructie ga je de baan in en speel je de korte holes (tussen de 40 en 70 meter). Door de korte afstanden is het ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Bekijk de golfbanen in Twente