ONTDEK DE CHARME VAN NEDERLAND

Wie denkt dat je voor het ultieme vakantiegevoel per definitie naar het buitenland moet, heeft het mis! Kom naar Twente en laat je verrassen door de unieke natuurgebieden met verschillende soorten planten en dieren. In de directe omgeving is er heel veel leuks te beleven.

Niet alleen in de zomervakantie, maar het hele jaar door. Avontuurlijke dagjes weg met het gezin, lekker actief eropuit in de natuur of een bezoek aan een pretpark of historisch stadje: in Twente kan het allemaal.

Lees verder

UITJES MET DE KIDS

Je hoeft niet lang te reizen en je bent er toch even helemaal uit. Ga je voor natuur, rust, avontuur of actie? In de omgeving van Zicht op Twente vind je wat je zoekt. Van peuter tot tiener: er is zo veel te beleven voor elke leeftijd dat de kids elk jaar weer terug willen komen.

Wat te denken van avonturenpark Hellendoorn, een ruim park met genoeg leuke attracties voor jong en oud. Andere aanraders zijn Rijksmuseum Twenthe en de Museumfabriek in Enschede, kunststadje Ootmarsum of Kaamps Zuivelboerderij, waar je kunt zien hoe het erop een melkveebedrijf aan toegaat en Denekamp vind je Museum Natura Docet, het oudste natuurhistorisch museum van Nederland, met een grote collectie bijzondere dieren en fossielen.

Lees verder

‘Een druilerige dag? Bezoek een museum!

ZWEMMEN, KLIMMEN EN KLAUTEREN

De leukste plekjes om te zwemmen en de fijnste strandjes om te bezoeken met kinderen: Twente is de perfectie regio voor een dag vol waterplezier. De speciaal voor recreatie aangelegde waterplassen vormen de kern van Het Hulsbeek. Hier vind je stranden en ligweiden, maar ook de grootste outdoor skateboardbaan van Europa.

Recreatiepark het Lageveld in Wierden is een ideale plek voor het hele gezin om een dagje te recreëren. Ondiepe delen van het water zijn gemarkeerd met drijflijnen en voor de jongste kinderen is er een apart peuterbad.

Ook het vermelden waard is ‘Het Rutbeek’. Klauteren in de speeltuin of zandkastelen bouwen op het strand: kinderen zijn hier wel een dagje of meer zoet. Je kunt er zelfs waterskiën bij een kabelskibaan of een touwbanenparcours afleggen in het klimbos.

Lees verder

Kinderen beleven hier de mooiste avonturen.

UNIEK LANDSCHAP

Heerlijk relaxen en genieten van een ontspannende beautydag? Er bevinden zich diverse mogelijkheden vlak bij het park Zicht op Twente. Euthalia Verzorging & Wellness biedt meer dan veertig soorten behandelingen aan waaronder een hotstone-massage en een zuiverende lichaamspakking.

Ook heerlijk ontspannen is het bij Ishidoro in Holten. Hier kun je terecht voor een kleinschalige luxe privésauna die door groepen van twee tot tien personen gehuurd kan worden. Ayurveda Twente is een kuuroord gelegen in het hart van een beschermd bosgebied. Voor persoonlijke aandacht ben je hier aan het goede adres!

Wie het liever nóg dichter bij huis zoekt, stapt natuurlijk in de Spa op het terras van de eigen lodge om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen.

Lees verder

De winkeliers in Delden trakteren je op een warm welkom.

DE TREKKERS VAN TWENTE

De leukste steden en dorpen van Overijssel vind je misschien wel in Twente! Een klein dorpje in deze streek is Ootmarsum. Het is onderdeel van de gemeente Dinkelland en erg populair onder toeristen. Ootmarsum staat ook wel bekend als hét kunststadje van Oost-Nederland. Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van vroeger.

Ook leuk is Delden: bezoek hier vooral het landschapspark van landgoed Twickel, het grootste particuliere landgoed van Nederland. Maar in Delden kun je ook prima shoppen, je vindt hier veel lokale winkels. Bovendien is parkeren in Delden overal gratis.

‘Modestad van Twente’ is Rijssen, en inderdaad: er zijn hier modezaken in overvloed! Overal waar je kijkt zie je de leukste winkels en boetiekjes, dus hier slaag je zeker voor een nieuwe outfit.

Bezoek het landschapspark van landgoed Twickel, het grootste particuliere landgoed van Nederland.